Husk dette før du begynner oppussing av bad

Husk dette før du begynner oppussing av bad.

Et av de mest krevende rommene å pusse opp er bad. Feil ved våtrom kan være vanskelige å oppdage, og vann på feil sted kan gjøre store skader hvis det ikke oppdages i tide, med store konsekvenser. Det er derfor noen forholdsregler det er viktig å følge.

Planlegg nøye:

Planlegg nøye slik at du får plassert alt du vil ha med på riktig sted. Dusj, toalett, vask og vaskemaskin / tørketrommel, og andre utstyr må plasseres mest mulig hensiktsmessig.

Bruk tid slik at du finner en optimal løsning.

Det kan være lurt å benytte seg av tegneprogram som forskjellige leverandører tilbyr. Ikea, VB.no, flisekompaniet med flere har alle slike program.

Baderomsleverandørene kan også hjelpe med å tegne ditt bad, de er også godt oppdatert på siste løsninger og kan komme med gode forslag.

Sjekk sluk og rør:

Er alt av rør og sluk i god nok stand. Er disse mer enn 10-15 år, kan det være lurt å vurdere å bytte dette samtidig. Det bør uansett være lurt å oppgradere til gjeldene våtromsnorm. Pass på at membran, sluk og mansjetter er i orden.

Budsjett:

Et nytt bad kan variere enormt mye i pris, fra det enkleste til det flotteste og dyreste. Hvor mye vil du bruke på ett nytt bad?

Sett opp ett skikkelig budsjett som tar med alt du vil ha med.

Søknadsplikt?

Omfattende arbeid på bad og våtrom kan være søknadspliktig. Spør en autorisert rørlegger om råd.

Fagfolk:

Når det gjelder oppussing av bad, er dette noe de fleste bør sette bort til fagfolk. Feil utført kan det oppstå store skader av vann, og bli svært kostbart å utbedre.

Det bør også benyttes produkter av anerkjente leverandører.

En rørlegger skal gi deg dokumentasjon både på produktene og jobben som er utført.

Hva koster det med nytt bad:

Total oppussing av nytt bad koster fra 220.000,- og oppover.

Be gjerne om tilbud fra flere, så får du forskjellige løsninger og pris å velge mellom. Men husk, kvalitet koster! Badet er det dyreste rommet å feile på.

Mikrosement på bad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.