Derfor er mikrosement blitt så populært

Fliser har alltid vært det trygge valget, men nå kommer mikrosement for fullt. Hva er mikrosement? Det er ikke uten grunn. Mikrosement er vanntett, svært slitesterkt og gir badet et eksklusivt løft. Her tar vi for oss hvorfor du bør velge mikrosement når du skal pusse opp. Kilde www.zenzorama.no

Vanntett – Slitesterkt – Eksklusivt

Hva er mikrosement

Hva er mikrosement? Mikrosement til bad

  • Hva er mikrosement?
  • Kan mikrosement brukes på bad?
  • Hvorfor velge mikrosement?
  • Hvor lang tid tar det å legge mikrosement?
  • Kan jeg legge mikrosement selv?
  • Hva koster mikrosement?

Kilde: Zenzorama.no

Hva er mikrosement?

Mikrosement ble utviklet til bruk for den amerikanske marinen rett etter 2. verdenskrig? Opprinnelsen er over 30 år gammel og startet med at marinen trengte et nytt dekke til hangarskipene sine. Det sier seg selv at dette dekket måtte tåle mye: All slags vær, sjøsprøyt, salt – og ikke minst måtte det være trygt for jagerflyene som skulle ta av og lette. Det ga klare krav om at det måtte være vanntett, slitesterkt, fleksibelt og ikke minst; det kunne ikke være glatt.

Løsningen var mikrosement, som består av en blanding silikasand, portlandsement og polymerharpikser.

Når kom mikrosement til Norge?

I Frankrike, Spania og Italia er mikrosement brukt i lang tid, men det er først i det siste at det er blitt svært så populært her hjemme. I dag er produktet på full fart inn i norske, private hjem hvor mikrosement kan brukes på de aller fleste overflater og underlag: Enten det er på glass, treverk, betong eller direkte på fliser for å sikre et stilfullt og minimalistisk uttrykk. Selv har jeg jobbet med dekorpuss og mikrosement i over 6 år.

Hvor kan man bruke mikrosement?

De fleste velger først og fremst mikrosement som et yndig og trygt produkt for bruk i baderom. Flere og flere velger også mikrosement til bruk på kjøkkenet, rundt peiser eller om man ønsker seg en egen dekorvegg som skiller seg ut i rommet. Mikrosement finnes nemlig i utallige farger og kombinasjoner. I dag velger mange også produktet utendørs på grunn av sine robuste egenskaper – for eksempel på terrassen. Men husk at det fins forskjellig kvalitet av mikrosement og oppbygninger. Her er det viktig å gjøre det riktig.

Mikrosement til bad

Vanntett

Hvorfor velge mikrosement?

Nordmenn elsker å pusse opp. Bad, kjøkken, stue og gang får gjerne hver sin omgang etter hvert som tiden går. Det trenger ikke å være så omfattende. Noen ganger kan en ny og stilfull overflate gi et visuelt løft inne i boligen.

Mikrosement har mange fordeler: Det kan blant annet legges direkte på eksisterende fliser, strietapet, gips, malte vegger, betonggulv etc.

Dette kan gjøre renoveringen billigere på feks. bad, i stedet for at du må fjerne alle flisene og starte helt å nytt.

Fliser kontra mikrosement

Fliser har sine utfordringer, som fuger som endrer farger, hakk og ujevnheter i flis kantene. Fuger er ikke de enkleste å holde reint over tid.

Legger du mikrosement, får du ingen fuger. Men den viktigste egenskapen er at mikrosement motvirker sopp og mugg og gir en slitesterkt og vanntett overflate som samtidig er lett å holde ren. Dessuten får du en moderne stil som er det siste innenfor boligtrendene.

Hvor lang tid tar det å legge mikrosement?

Mikrosement er lett å påføre og mye enklere enn å legge fliser, som både er tidkrevende og krever mye arbeid, fuging og justeringer. Med mikrosement slipper du blant annet venting på at fugemasse skal tørke, du slipper å skjære ut for rørkoblinger – og alle skjøter blir mye enklere å tilpasse. Det betyr at arbeidskostnadene blir vesentlig lavere, også. Men det kreves sitt for å få ønsket utseende. Forhør deg godt før du begynner. Du kan også sende meg en mail og du trenger råd og hjelp – haraldsenas@gmail.com

Kan jeg legge mikrosement selv?

Å legge mikrosement krever faglig kompetanse. Derfor arrangerer vi kurs for hele tiden å lære opp kvalifisert fagpersonell. Mikrosement er annerledes enn andre typer puss, og påføringsteknikken også forskjellig. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at man benytter seg av fagpersoner som har lang erfaring med disse produktene. Det er noen prosesser som er veldig viktig at blir fulgt til punkt og prikke. Et riktig blandingsforhold er også vesentlig for å få maksimalt resultat.

Hva koster mikrosement?

Kilde: Zenzorama.no

En estimert kostnad for all jobb inkludert materialer ligger på rundt kroner 2500 – 3.700,- pr. kvadratmeter. I snitt utgjør arbeidskostnaden halvparten av den totale prisen.

Har du et bad som er 2 x 3 meter og ønsker mikrosement på gulvet, vil det koste:6 kvm x kr 2500,- = kr 15.000,- inkludert arbeid,

Vil du også ta alle veggene, må du beregne rundt 30 kvadratmeter ekstra (i dette tilfellet – avhengig av løsning/baderomsinstallasjoner).

Ta kontakt om du ønsker hjelp, råd elle tips.

Sjekk mer ut på Zenzorama.no – Nordens største showrom med mikrosement og dekorpuss. Har avdelinger flere steder i landet.

SE MER HER!

Vh,
Rune Haraldsen

Her legger jeg det på et hagemøbel, men oppbyggningen er det samme på bad og alle overflater hvor det er skjøter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.