Lag din egen benk i mikrosement

Lag din egen benk i betong «look a like»

Istedenfor å reise i butikken for å kjøpe deg en benk til å ha i enten, stuen, terrassen osv. Samt at den i tillegg aldri vil passe akkurat slik du måtte ønske. 

Da er det fult mulig å gjøre noe med dette selv. Dette er ett produkt som ble funnet opp under andre verdenskrig. Dette skulle brukes til båt dekk for den amerikanske militæret. Etter dette har det blitt videreutviklet til at vi i dag bruker det til bad, stue, møbler etc. Produktet er utrolig sterkt, og kan brukes i våtsoner. 

 

Benken kan tilpasses

Når man lager en benk fra starten, så kan man lage den størrelsen man ønsker. Her på denne filmen har vi benyttet oss av pdf plate. Dette har vi kappet opp etter ønsket størrelse. Det er veldig viktig at man lager den såpass stabil, at den tåler at hele benken blir benyttet. 

I endene har jeg brukt lim og skruer. I tillegg har jeg satt av en avstiver i bakhånd på benken. Dette er kun for å stabilisere den. 

 

Videre jobb etter benk er klar

Når benken står klar, sp benytter vi oss av fleksibel base med armeringsnett. Da vil man få mye mindre sprekker i skjøtene på benken. 

 

Etter dette så kommer selve mikrosementen i 2 strøk, benken er da tørket, så går man over med en lett sliperunde. etterfylt med 3 lag porefyller. Når denne har tørket, så legger vi matt lakk over. Dette er også mulig å få i blank. 

 

Masse lykke til 🙂 

Rune 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.