Hvor viktig er lengden?

Hvor viktig er lengden?

Mange tenker at det er lengden som er det aller viktigste. Det handler ikke om hva man har i topplokket. Kun lengden. En kort utgave skaper mer jobb og er mer unøyaktig. Man får ikke den samme gleden av en kort lengde. Si hva du vil, men her snakker jeg ut i fra lang erfaring. Tipper de aller fleste er enige med meg.

Men hva om man er vant til en allerede tildelt lengde, hvor det plutselig kommer en enda lengre en på banen. En konkurrent. Må man da passe på slik at man ikke blir dumpa? Plutselig har du blitt satt på sidelinjen fordi du har for stutt utstyr? Er det noe vi synes er viktig så er det at utstyret er i orden og til å stole på. En venn i nøden som alltid stiller opp når man trenger den.

Hva gjør så denne lengden med deg når du legger den stolt utover platen til alles beundring? Vi mennesker har i vår natur å mene at høyde og lengde er en avgjørende faktor for noe. Stor og sterk gjør deg til en person som er høyere på rangstigen. Sånn er det også i dyreverden. Lengst og høyest er som regel det som regjerer.

Når man ser ned på denne såkalte lengden, så er det utrolig viktig at lengden faktisk stemmer. Hvis ikke kan gleden av å bruke lengden være helt nytteløst. Nøyaktighet er en viktig kvalitet for at målingen skal stemme. Det å bomme på en millimeter kan by på ufattelige mye ekstra tid, før en endelig kan nå sitt orgasmiske sluttpunkt. Skryter du av 2 meter men leverer kun 1,99, da kommer du til kort og med lite anerkjennelse fra den som skal nyte resultatet!

Nå har de fleste målt etter to mål helt tilbake til 1883, når Karl – Hilmar Johansson Kollen fant dette opp.

 Tilbake til innledningen.

Hva når det kommer en konkurrent? Nå har den kommet, og den er hele 40 cm lengre enn de som har vart i så mange år. Hallo, 40cm mer!! Trenger vi virkelig disse 40 cm ekstra, eller var det rett og slett på tide at vi endelig fikk kjenne på noe som er lengre og tyngre? Vi er jo tross alt opptatt av utstyret!

Den nyeste meterstokken fra Hultafors er nå på hele 2.40 m. Aldri før har noen valgt å strekke strikken så langt, og øke den velkjente meterstokken med hele 40 cm. Men er den velkommen, og trenger vi virkelig denne lengden for å nå det fabelaktige sluttresultatet vårt?

Fra 1880, den tiden Karl-Hilmar fant sin lengde, frem til 2012 så har gjennomsnitt mannen strukket seg fra 169 cm til 179 cm, så det var kanskje på tide at tommestokken fikk noen ekstra cm også!

Meterstokk eller tommestokk som det også blir kalt, er en veldig gammel oppfinnelse. Helt tilbake i 1883 fant Karl – Hilmar Johansson Kollen opp «tumstocken». Hans bedrift heter i dag Hultafors. En meterstokk kan brukes til så mangt, man kan bruke det i håndverkerbransjen, i matlaging, borddekking. I tillegg kan man rett og slett måle hvem som har lengst utstyr av oss menn. Meterstokken har vært trofast til sine lengder på 1 meter og 2 meter i mange mange tiår. Som håndverker i Norge, så er det disse meterne man er vokst opp med. Man skal liksom ikke ha noen andre lengder enn dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.