Dette må håndverkeren minimum ta betalt!

DETTE MÅ HÅNDVERKEREN MINIMUM TA BETALT.

Betaler du mindre enn kr. 600,- i timen for håndverkeren? Ja da taper han/hun penger.

Mange ønsker å få en håndverker til å utføre forskjellige oppdrag, men har ingen anelse for hvor mye dette vil koste.

Nå er det ikke så enkelt å si hva en jobb vil koste, da det er så mye som påvirker utfallet. Men vi kan si noe om hva som er riktig, eller fornuftig timepris vil være. Prisen kan også variere litt etter hvor man er i landet. I Oslo og andre store byer kan prisen være høyere enn andre steder. For å finne timepris som håndverkerne må ta, må vi ta med alt av kostnader i tillegg til lønn.

Gjennomsnittslønn

Gjennomsnittlig lønn for en håndverker i Norge ligger på ca. Kr. 450.000,-. Så kommer arbeidergiver avgift på 14,1 %, tjeneste pensjon på 2 %, yrkesskade forsikring, administrasjon, sosiale utgifter, velferd og sosiale tiltak, kontor, it og drift. Alt koster, og med alt kommer kostnadene raskt opp i 45% av lønn.

Kvalitet av rørlegger på bad

Som arbeidsgiver må man ha inn 650.000,- for å betale sin håndverker eller seg selv om man driver selvstendig, og enda går de bare i «break even».

Man har i utgangspunktet 1950 arbeidstimer i året. Men en håndverker klarer ikke å ha 100 % belegg. Det regnes ca. 30 % som går bort til kjøring, varer, kontor, vente, tlf. Osv. Med andre ord, kan man regne lønn på 70 % av den totale tiden i løpet av ett år. Nå er det også litt forskjell på belegg mellom en tømrer, Elektrikker, rørlegger osv.

Ergo regner man at man får betalt for rundt 1.365 timer i året, så vil dette utgjøre en timesats på kr. 595,- inkl. Mva. Pr. Time.

Hvis ikke taper selskapet penger, og da bør rød lampe lyse. Selskapet drives ikke sundt og de må tøye grenser i forhold til regelverk, håndterer ikke oppdragene seriøst og kan fort gå konkurs og da står du som forbruker på bar bakke ved en eventuell garanti og reklamasjon. Dette er noe som ikke går i lengden.

Håndverker koster minimum kr. 600,- pr. time.

Mange tenker kortsiktig, og i nuet når tilbudene ligger på bordet. Man går normalt etter den billigste. Men STOPP opp her! Tenk deg nøye igjennom, da sluttsummen på prosjektet kan bli noe helt annet når prosjektet er ferdig. Om man i heletatt blir ferdig da, ved å velge den billigste.

Rune Haraldsen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi har en rekke tilbud og gjør det selv prosjekter som vi sender ut til våre følgere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.