Sånn kan du lage ditt eget bord

Lag ditt eget spisebord.

Et designbord kan koste en formue, eller du har sett for deg et bord men finner akkurat det bordet du ønsker deg.

Da er det fult mulig å la fantasien utfolde seg, ved at du prøver å forme ditt eget bord. Her får du noen tips og ideer. Dette bordet er laget til @leneorvik

De fleste byggevarehus har de materiale du trenger. Treverk vil være det letteste å lage et bord av i utgangspunktet. Du kan komme veldig langt med enkle plankeløsninger, samt enkle skruer. Alt handler om at du må få ett solid beinfeste. Har man dette klart, så kan man nesten bygge hva som helst som bordplate.

I denne filmen, så har vi valgt å ha bein i stål med tre føtter på hvert bein. Tilsvarende bein som dette får man kjøpt ferdig. Vi har lagt inn en bæring mellom føttene med sveiset stålfraett sveisesenter. Sveisesenter ligger det i de fleste byer. Velger man stål, så kan man gå ned på dimensjonen på bena, kontra å bruke treverk.

Før selve bordplata, den synlige flaten som vi ser. Bør man ha ett underbord, om man ikke velger en hel tykk plate som bordplate. I vår film,lager vi bordplaten med fiskebein i eik. Noe som gir et flott og spennende utrykk. Da trenger man helt klart noe å legge dette ann på. En type bæring må det være.

Eikebordene kan limes på og skytes med spiker som i dette tilfelle. Det er også mulig å skru eikebordene fast fra underkant.

Bein er det siste man monterer.

Når det gjelder treverk, kan det være lurt å sette dette inn med olje og evt. Lakk. Dette for å hindre søl som lager flekker og sitter igjen.

I denne filmen tok vi utgangspunktet i treverk og stål. Men det finnes en ufattelig mange flere løsninger her. Dette kan være betong, plast, mikrosement, terrastone osv osv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi har en rekke tilbud og gjør det selv prosjekter som vi sender ut til våre følgere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.