Få ett nytt spisebord til under tusen lappen

Få ett nytt spisebord til under tusen lappen

Vanskelighetsgrad: Lett/middels

Verktøy: Stikksag, sag, spiker, skruer, lim, parkett, salmiakk, drill(skrutrekker).

Se video lengre ned.

Man trenger ikke hver gang å kjøpe designerbord til kr. 100.000,-. Noen ganger kan kun enkle grep gjøre den enorme endringer.

Så er du litt handy av deg, og ønsker å overraske samboeren med ett splitter nytt bord til under kr. 1000,-. Så skal jeg vise deg hvordan:

Vi spilte inn en episode for Tv-Norge i en kirke fra Sandvika. Her hadde dem ett stort kjedelig og trist møteroms bord. Men alt trist behøver ikke ha dårlig kvalitet. Dette bordet var som sistnevnt. Bordet hadde veldig god kvalitet, men så veldig kjedelig ut.

Vi skrudde av føttene, før vi la bordplaten på en benk. Vi vasket overflaten veldig godt, med blant annet salmiakk. Dette for å få bord fett og løse rester. Deretter la vi parkett gulvrett på. Dette bordet var ovalt, så vi måtte skjære parketten ovalt. Her monterte vi parketten løst, tegnet opp den ovale sirkelen. Og kappet langsidene etter dette.

Så benyttet vi oss av ett lim som limer absolutt alt. Da mener jeg absolutt alt. CTC som kommer opprinnelig fra England, men blir også importert i Norge. Vi limte hele plater, samtidig som vi skrudde under bordet opp i parketten.

Som list rundt bordet, benyttet vi oss av en eikelist i samme farge som parketten.

Etter dette var det kun å skru på samme bein, og vips hadde man ett millionær bord.

Lykke til!

Rune Haraldsen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi har en rekke tilbud og gjør det selv prosjekter som vi sender ut til våre følgere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.